Revoli: specialisten in contourmarkering!

Wij helpen u graag goed gezien op weg, daarom onderstaand de belangrijkste regels op een rij zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Fase 1
Sinds 10 juli 2008 is Regulation 48 in heel Europa van kracht. Het hoofdstuk 6.21 van deze wet schrijft voor dat alle nieuwe typen voertuigen zwaarder dan 7½ ton voorzien moeten zijn van retroreflecterende contourmarkering.
Onder nieuwe typen voertuigen wordt verstaan de voertuigen waar een fabrikant goedkeuring voor vraagt. De wetgeving is van toepassing op de voertuigcategorieën N2, N3, O2 en O3.

Fase 2
De uitbreiding van de wet, fase 2, is vanaf 10 juli 2011 actief. Vanaf dan wordt er niet alleen gekeken naar nieuwe typen voertuigen waar een fabrikant goedkeuring voor vraagt, maar naar alle nieuw geregistreerde voertuigen zwaarder dan 7½ ton. Ook deze uitbreiding van de wet is van toepassing op de voertuigcategorieën N2, N3, O3 en O4.

Contour of lijn op vrachtwagen?
Regulation 48 geeft ook instructies over de wijze van markeren. Aan de achterkant van de wagen moet de totale contour voorzien zijn van retroreflecterende tape. Op de zijkant kan volstaan worden met de hoeken aan de bovenzijde en de lijn aan de onderzijde (over minstens 80% van de lengte). Ook de kleuren van de contourmarkering zijn in Regulation 48 vastgelegd: geel of rood op de achterkant; geel of wit op de zijkant.

In UN ECE 104 worden de voorwaarden en technische eisen aan de retroreflecterende contourmarkering van Reglement 48 beschreven.

Revoli gebruikt dé markeringstape die aan alle wettelijke eisen voldoet: 3M™ Diamond Grade.  Contourmarkering type 983 is toepasbaar op een harde ondergrond. Voor zeildoek is 3M™ Diamond Grade contourmarkering type 987 uitermate geschikt. Beide typen tape zijn verkrijgbaar in de wettelijk verplichte kleuren geel, rood en wit.  Uiteraard voldoet u met de 3M producten aan de eisen omschreven in UN ECE 104.

Reflecterende afbeeldingen
Reflecterende afbeeldingen in combinatie met contourmarkering is toegestaan, mits er aan een aantal regels wordt voldaan:

 

  • De reflecterende afbeelding maximaal 33% van de oppervlakte binnen het contour bedraagt.
  • Op de achterzijde van het voertuig geen reflecterende afbeelding wordt geplaatst, alleen het contour.
  • Reflectiemateriaal voor contourmarkering klasse III materiaal is en voldoet aan UN ECE 104.

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende presentatie van onze collectie